Workshop B: 1 daagse workshop boetseren menselijke figuur in wax

Workshopdata in 2024

Januari, Februari en Maart: elke woensdag en vrijdag

U kunt inschrijven door hieronder op de knop aanmelden te klikken en een voorkeursdatum te kiezen. Mochten meer data voor u mogelijk zijn, vul die dan in in het veldje 'opmerkingen', dan kan ik eventueel schuiven. De workshops gaan door bij minimum 3 deelnemers. Het inschrijfgeld bedraagt 19,= euro, dit bedrag gaat van de totaalprijs van 119,= euro af. Om het inschrijfgeld te betalen ontvangt u een berichtje van mij. Als het aantal deelnemers niet wordt gehaald, ontvangt u uw inschrijfgeld vanzelfsprekend terug. indien u zich afmeldt binnen 1 week van de geplande datum, dan wordt het inschrijfgeld niet terugbetaald. In overleg zijn wel alternatieve data mogelijk. Groepen kunnen in overleg met mij ook andere data kiezen, en voor groepen kan de workshop ook op uw lokatie naar keuze worden gegeven. Neem daarvoor contact met mij op.

 

Was is het ideale materiaal om ranke beelden in dynamische poses te boetseren. Maar hoe pak je dat aan? Deze workshop is daarvoor een perfecte inleiding.

Wat gaan we doen:

Boetseren van een menselijk figuur in boetseerwas, met inwendig armatuur, formaat ongeveer 35 cm. Uitgangspunt is een eerder door mij geboetseerd figuur als voorbeeld. De figuur stellen we in het midden van de ruimte op. 

Doelgroep:

Beginners en gevorderden. Hou er bij het werken met was rekening mee dat was een vrij stug materiaal is en daardoor minder geschikt voor mensen met gewrichtsklachten aan de handen.

Inhoud:

Ik werk met kleine groepjes (max 4 personen) zodat er voldoende aandacht is voor iedereen. We doen een klein stukje theorie vooraf: ik vertel je waar je op moet letten bij de benadering van het onderwerp en hoe om te gaan met de gebruikte materialen. Daarna gaan we lekker aan de slag. Eerst maken we het armatuur in de juiste verhoudingen en plaatsen dat op het plankje in de pose die wij willen hebben. Daarna gaan we volumes van de was aanbrengen en krijgt het werk zijn grove vorm. Tenslotte gaan we detailleren. Tijdens het boetseren ben ik steeds beschikbaar voor tips, vragen en adviezen.

Workshop lokatie:

Atelier Tronie, Gebouw Arcade, Brinkzicht 21-1, Baarn

Duur:

10:00-16:30

Prijs:

119= euro

Inbegrepen in de prijs:

  • Materialen: armatuurdraad, houten basis, boetseerwas.
  • Gebruik van boetseerbok en benodigd gereedschap.
  • Begeleiding.
  • Thee, koffie, eenvoudige lunch (gezonde broodjes)
  • Na afloop kan je het geboetseerde werkstuk meenemen.
  • Indien gewenst kan je jouw werkstuk ook in brons laten gieten. Dat doen we in dat geval bij een gerenommeerde bronsgieter. Reken hiervoor op een richtprijs van ongeveer 500-600 euro extra.

Bent u met een groepje of wilt u een aangepast arrangement op locatie, dan kan dat ook. Neem dan even contact met mij op.