Inleiding workshops:

Ik boetseer graag menselijke figuren in dynamische, beweeglijke poses. Dat doe ik ook regelmatig in de open lucht. Ik merk dat dat mensen aanspreekt, vooral mensen die zelf ook weleens wat geboetseerd hebben zoeken een weg om wat meer dynamiek in hun werk aan te brengen. Maar hoe pak je dat aan? Tijdens mijn sessies krijg ik dan ook regelmatig de vraag: geeft u ook les? Eindelijk kan ik daarop nu "ja" antwoorden. Ik heb daarvoor een geschikte lokatie gevonden, in Flevoland. We kunnen daar beschikken over een ruime, goed verlichte en geventileerde ruimte met nette faciliteiten. De werkruimte ligt op de 1e etage en is toegankelijk met een brede trap, maar er is geen lift. Ik heb 2 workshops ontwikkeld die u hieronder ziet staan en welke ik met enige regelmaat zal geven om aan deze behoefte te voldoen. Doet u mee?

Welke begeleiding mag je van mij verwachten?

Enthousiasme, werkplezier en liefde voor het vak zijn mijn belangrijkste drijfveren.

Beginners: Een goede boetseerder wordt je door het veel te doen. Maar alle begin is moeilijk, en een goed begin is het halve werk. Ik leer je hands-on welke materialen je nodig hebt, hoe ermee om te gaan, hoe te beginnen, waarop te letten enzoveert. Goede kans dat je na afloop zo enthousiast bent dat de noodzakelijke vlieg-uren daarna vanzelf komen

Gevorderden: Ieder mens heeft zijn eigen handschrift. Zelf werk ik met klei en was graag losjes, schetsmatig. Maar misschien is jouw benadering wel heel anders. Daar is alle ruimte voor. Als begeleider zie ik het als mijn taak om je te helpen waar je wilt, de sterke punten van jouw handschrift te versterken en eventuele zwakkere punten verder te ontwikkelen. Gebruik van vormgereedschapjes is inbegrepen in de workshop, maar gevorderden gebruiken vaak eigen favoriete vormgereedschapjes. Advies is om die dan mee te nemen.


Workshop A: 1 daagse workshop boetseren menselijke figuur in klei

Wat gaan we doen:

We boetseren een menselijk figuur in klei, zonder armatuur, formaat ongeveer 25-30 cm.

Doelgroep:

Beginners en gevorderden. Je wilt een menselijk figuur leren boetseren in klei. Kleien is een beetje kliederen, houdt hier met uw kleding rekening mee.

Workshop lokatie:

Flevoland, Almere

Prijs:

79,= euro

Meer informatie, data en aanmelden >>

Workshop B: 1 daagse workshop boetseren menselijke figuur in was

Wat gaan we doen:

We boetseren een menselijk figuur in boetseerwas, met inwendig armatuur, formaat ongeveer 30-35 cm.

Doelgroep:

Beginners en gevorderden. Je wilt graag een menselijk figuur leren boetseren in was. Hou er bij het werken met was rekening mee dat was een vrij stug materiaal is en daardoor minder geschikt voor mensen met gewrichtsklachten aan de handen.

Workshop lokatie:

Flevoland, Almere

Prijs:

99,= euro

Meer informatie, data en aanmelden >>