VERSTILDE BEWEGING, GESTOLDE EMOTIE

De mens als onuitputtelijke inspiratiebron

Bewust of onbewust, het menselijk lichaam in al zijn verschijningsvormen drukt altijd iets uit- en communiceert daarmee met zijn omgeving. De interactie tussen mensen onderling en hun verhouding tot de ruimte, beweging, non-verbale communicatie- zij vormen voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Krachtig, dynamisch, expressief

Bij het vervaardigen van mijn beelden ben ik altijd op zoek naar zeggingskracht. Naar die ene verstilde pose waarin de emotie stolt tot een moment van oneindigheid. Met oog voor stijl en esthetiek, waarbij zichtlijnen en parallellen een belangrijke rol spelen, probeer ik de vlotte trefzekere toets van de aquarellist te bewaren. Alles moet 'kloppen' voor een geslaagde transformatie van inspiratie via materie naar kunst. Het is waarschijnlijk dat, wat in mijn beelden als krachtig en expressief wordt omschreven.

Beelden met een herkenbare signatuur

Als autodidact heb ik eigen paden bewandeld in onderwerpkeuze, benadering en uitvoering. Dit zijn belangrijke ingredienten die bijdragen aan een onderscheidende stijl en een herkenbaar signatuur.

Bronzen beelden

Bronzen beelden hebben een rijke uitstraling en zijn daarmee gewilde, begerenswaardige objecten. Naast een sierraad in huis vormen zij een solide investering. Criticie beoordelen de artisticiteit en stijl van mijn werk als onderscheidend.

Een selectie van mijn bronzen beelden wordt permanent geexposeerd in Galerie Smelik & Stokking, Noordeinde 101 te Den Haag. Vanzelfsprekend zijn ze daar te koop. Daarnaast groeit en krimpt de collectie en neem ik regelmatig deel aan exposities. Daarom staan mijn beelden eigenlijk nooit allemaal op 1 plek bij elkaar. Sommige beelden kunnen alleen op bestelling geleverd worden, andere zijn verkocht en natuurlijk komt er nieuw werk bij. Deze website biedt een momentopname van een deel van mijn werk. Natuurlijk kunt u beelden ook bij mij op het bezoekadres komen bezichtigen. Ik vertel er graag over onder het genot van een kopje koffie. Maakt u dan alstublieft wel eerst een afspraak, bij voorkeur via mail.

Iets meer over Ton

Ton werd in 1956 geboren in Amsterdam in een eenvoudig arbeidersgezin. Op de kleuterschool werd zijn tekentalent reeds onderkend, maar een kunstzinnige opleiding was in zijn milieu ongebruikelijk. Zijn creativiteit ontwikkelde hij daarom als autodidact naast zijn 'normale' werk in loondienst (IT en businessanalist).

ART CRITIC REVIEW


"I love the motion, energy, feeling, harmony, texture, the light and shadow…

You have it all in a rhythmic dance of the Here and Now"

Paul Guthenberg, Canada


A selection of my bronze sculptures is permanently exhibited at Gallery Smelik & Stokking, Noordeinde 101, De Haag, The Netherlands and can be obtained here. The collection is always growing and shrimping due to sales and adding new sculptures. Also I will be exhibiting parts of my collection from time to time, so it is hard to see all sculptures in one place. This site shows a part of my work.

Ton van der Linden
sculpturist

comments powered by Disqus