Ton over de beelden

Inspiratie

Bewust of onbewust, ons lichaam drukt altijd wel iets uit- en communiceert daarmee met zijn omgeving. De interactie tussen mensen onderling en hun verhouding tot de ruimte, beweging, hun non-verbale communicatie- zij vormen voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Stijl

Bij het vervaardigen van mijn beelden ben ik altijd op zoek naar zeggingskracht. Naar die ene pose waarin de beweging verstilt en de emotie stolt. Ik probeer de trefzekere toets van de schetser te bewaren voor de compositie als geheel. Ik wil dat het beeld als geheel evenwichtig, krachtig en dynamisch overkomt. Daarna werk ik de details verder.

Signatuur

Alles moet 'kloppen' voor een geslaagde transformatie van inspiratie via materie naar kunst. Als autodidact heb ik eigen paden bewandeld in onderwerpkeuze, benadering en uitvoering. Dit zijn belangrijke ingredienten die bijdragen aan een herkenbaar signatuur.

Verkrijgbaarheid

Mijn bronzen beelden zijn vanaf 2020 te zien en te koop in Galerie De Beeldentuin, Marienheem. Daarnaast groeit en krimpt de collectie en neem ik regelmatig deel aan exposities. Daarom staat mijn werk eigenlijk nooit allemaal op 1 plek bij elkaar. Heb je interesse in een specifiek werk, neem dan even contact met mij op.Ton over zichzelf

De derde dimensie

Ik werd in 1956 geboren in Amsterdam en groeide op in een eenvoudig arbeidersgezin. Op de kleuterschool werd mijn tekentalent reeds onderkend, maar een kunstzinnige opleiding was in ons milieu minder gebruikelijk. Mijn creativiteit ontwikkelde ik daarom als autodidact naast mijn 'normale' werk in loondienst als IT-analist. Na een leven vol illustratie, schets, schilder en tekenwerk raakte ik in 2018 in de ban van sculpturen. Ik besloot in 2020 mijn baan eraan op te geven en mij voortaan vol op de beeldende kunst te storten. Voor mijn sculpturen werk ik meestal in klei, synthetische klei of boetseerwas, waarna de beelden in brons kunnen worden gegoten of afgebakken tot steengoed, aardewerk of keramiek.